Článek   24. 6. 2016 Nová funkce Tashi: Editace v EXCELU

Změna je život, ale zvyk železná košile. Solvertech TASHA ve verzi 3.3 přináší možnost editace situací v důvěrně známém prostředí Microsoft Excel.
z 59 otázek
Zrušit filtr

Říká se to dobře a zní to skvěle: inteligentní aplikace automatizují firemní procesy a zvyšují efektivitu… Jenže ovládat je stále musí lidé, a učení se novým programům většina smrtelníků nevnímá jako nejzábavnější povyražení. Pak se kancelářemi nesou vzdechy a otázky různé naléhavosti, od věcné „Proč tu, sakra, nefunguje Ctrl-Z?“ po existenciální „Ó mami, proč jsi mě porodila?“.

Respektujeme, že uživatelé plánování dopravy systémem Solvertech TASHA nemusí výpočetní techniku zrovna milovat a dumání nad funkcemi programu rádi vymění za činnosti užitečnější nebo milejší. Proto se stejnou vehemencí, s jakou posilujeme intelekt TASHI, usilujeme i o její vstřícné chování. Přitom nespoléháme na vlastní představy, ale ptáme se vás, uživatelů. A jsme opravdu rádi, když nám své zkušenosti bez obalu předáváte.

To je také stručná historie vzniku dalšího modulu, který systém pro plánování dopravy Solvertech TASHA ve verzi 3.3 přináší: možnost editace situací v důvěrně známém prostředí Microsoft Excel.

Dělejte, jak jste zvyklí

Teď si můžete zvolit, zda pro vytváření, úpravy a mazání všech typů objektů (jakými jsou vozidla, přidání rozvozů či svozů, místa nebo směny) použijete TASHU, nebo Excel. Funguje jako externí editor, do kterého snadno vyexportujete vybraná data, uděláte s nimi, co potřebujete, a pak je znovu, stejně snadno, uložíte do TASHI.

Spolupráce TASHI s Excelem je příkladná a možnostem použití se meze nekladou – záleží jen na vašich znalostech Excelu. Využijte je a zvyšte rychlost nebo komfort zpracování svých dispečerských či analytických úkolů.

Řekněme, že vykládka u rozvozu trvá cca 30 minut pro náklady o hmotnosti jedné tuny a více. Při hmotnostech pod jednu tunu se doba vykládky zkracuje na 20 minut, resp. na 15 minut u hmotností menších než 500 kg. Závislosti můžete nastavit přímo v TASHI, nebo v Excelu. Pokud skvěle ovládáte excelovské funkce, můžete si závislosti vskutku košaté nastavit během několika okamžiků.

Obdobně můžete v Excelu vytvářet a libovolně editovat zakázky, vozidla atd. Musíte si jen dát pozor na rozlišení datových typů buněk, to vám ale jako excelujícímu počtáři nemusíme připomínat.

Proč se učit lopatu, když umíte krumpáč?

TASHA nevolá Excel na pomoc s úlohami, na které sama nestačí. Dává na vybranou, s jakým nástrojem chcete (v dané chvíli) pracovat. Rozhodnete-li se ze staré lásky pro Excel, nebude TASHA žárlit. Výsledky vaší práce bez reptání převezme a bezchybně je zapíše do svých databází k dalšímu běžnému využití.

Toto je naše pomoc vaší dopravě

Naše produkty