Článek   27. 11. 2023 Pružné plánování tras ušetří víc peněz

Plánovače tras jsou na světě už mnoho let. Přesto dopravci stále čelí situacím, které programy řešit neumí. A přitom jde o situace vcelku banální.
z 59 otázek
Zrušit filtr

Klasické plánovače tras pracují s denním intervalem v rozmezí od 0:00 do 23:59 hodin nebo s týdenním intervalem od pondělí do neděle. Vy ale často chcete či musíte naložit auto o den dřív, abyste vyjeli na noc nebo časně zrána.

Pekárny začínají rozvážet zboží před půlnocí a s rozvozem končí nad ránem. To není ani klasický denní rozvoz, ani rozvoz týdenní. Řada programů takové plány dokáže sestavit jen s pomocí nepříliš šikovných triků.

Hoj, nás půlnoc neleká

Naše Tasha je pružnější. Naplánuje jakoukoliv jízdu, ať trvá několik dnů, nebo jen hodinu přes půlnoc.

Přitom respektuje podmínky AETR. Nejen že do plánu zařadí zákonnou pauzu pro řidiče. Jeho pracovní výkony sleduje v průběhu celého týdne, i když jezdí na více trasách nebo s více vozidly.

Ví, že dlouhé cesty přes půlnoc se netýkají jen dálkových kamionů. Naši zákazníci vyrážejí na vícedenní cesty i s menšími vozidly a na relativně kratší trasy.

Například prodejci nábytku nebo distributoři marketingových materiálů v obchodních sítích – když chtějí vyjet na několikadenní tour, Tasha jim vytyčí optimální trasu, naplánuje povinné přestávky a dohlédne na hodiny strávené za volantem. Plán se s půlnocí nevynuluje a auta se nemusí vracet do depa pro nové instrukce na další den.

Je samozřejmě normální, že se auta vrací do garáže. Ne vždy je ale takový návrat žádoucí.

Například, vozidlo nemusí vyjíždět z depa, když řidič bydlí začátku trasy blíž. Ani cíl nemusí mít souřadnice depa.

Naše plánovače tvoří trasy tak, jak je zadáte.

Okna požadavkům dokořán

Přizpůsobí se i odlišné spotřebě času na nakládku či vykládku u různých zákazníků. Když víte, že někde auto musí složitě couvat a pak čekat na příslušného pracovníka, než položí telefon přítelkyni, můžete si delší čas zastávky uložit a automaticky s ním počítat. Nebo můžete časové okno přivírat či otevírat jednorázově ve vztahu k typu nákladu, který vezete.

Víme, jak individuální jsou potřeby našich zákazníků a jak velice se mohou lišit podmínky závozů v různých dnech na různých trasách. Usnadnění individuálního nastavení plánovače považujeme za klíčovou podmínku přesného plánování, minimalizace ceny dopravy i obliby našich programů.

Toto je naše pomoc vaší dopravě

Naše produkty